لینک ها

گردآوری لینکهای مفید

لینک ها

گردآوری لینکهای مفید

لینک فایل تحقیق درباره جهانی شدن معنویت

تعداد صفحه:  47

نوع فایل:  Word

فرمت فایل:  docx

***  قابل ویـرایش

 

 

 

فهرست مطالب

 

مقدمه
جهانی شدن چیست؟

 

جهانی شدن و هویت

 

هویت
جهانی شدن و فرهنگ

 

ازجمله عوامل زیر ساختی که سبب تغییر فرهنگها می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-نوگرایی ونوآوری

 

2-پذیرش اجتماعی:

 

3-طرد انتخابی.

 

4-تلفیق وانتخاب [1]

 

جهانی شدن و فرجام جهان اسلام

 

دیدگاه‌های متفاوت و متضاد درباره جهانی‌شدن

 

دیدگاه اول:

 

دیدگاه دوم:

 

دیدگاه سوم:

 

نقد و نظر:

 

ویژگی‌ها و مشخصه‌های مهم جهانی‌شدن

 

1-ارتباطات متقابل

 

2-تشدید و تقویت آگاهی

 

3-سرعت فزاینده و گسترده ارتباطات و مبادله اطلاعات

 

4-کلّیت و گستره تأثیرات

 

5- چند بعدی و پیچیدگی

 

6-جهانی‌شدن

 

جهانی‌بودن و جهانی‌شدن اسلام

 

برخی از این زمینه‌ها و قابلیت‌ها عبارتند از:

 

ویژگی‌های جهانی‌شدن اسلام

 

1-جامعیت و کامل بودن:

 

2-ذاتی بودن جهان‌شمولی اسلام:

 

3-الهی و فطری بودن اسلام:

 

4-ارادی و درونی بودن تحوّل فردی و اجتماعی در اسلام:

 

5-دعوت به علم و عقلانیت:

 

وجوه تفاوت و تمایز جهانی‌بودن اسلام و جهانی‌شدن کنونی

 

در مقابل، مبانی جهانی‌سازی اسلامی‌‌(مهدوی) عبارتند از:
اسلام و جهانی‌شدن؛ چالش یا تعامل؟

 

چالش‌های فراروی جهان اسلام

 

1-ابهام و اختلاف در مواجهه با فرایند جهانی‌شدن

 

2-مسئله جامعه مصنوعی(جهان مجازی)

 

3-ارتباطات و اطلاعات

 

4-چالش بر سر هویت دینی امّت اسلامی‌‌

 

5-برخورد یا گفت‌وگوی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها

 

استراتژی جهانی‌شدن اسلام

 

1-راهبردهای فرهنگی

 

الف. بازگشت به اسلام اصیل:

 

ب. شناخت مسلمانان نسبت به وظیفه خود:

 

ج. شناخت تمدن غرب:

 

2-راهبردهای علمی‌‌ و فنی

 

الف. توجه به اهمیت علم و عقل‌گرایی:

 

ب. شکستن تمرکز و انحصار قدرت‌های بزرگ بر فناوری‌های ارتباطی:

 

3-راهبردهای اقتصادی

 

4-راهبردهای سیاسی

 

جهانی شدن و هویت ایرانی-اسلامی:

 

نتیجه‌گیری
منابع

 

 

 

 

 

مقدمه
«جهانی‌شدن» فرایندی است که در پی برخی تحوّلات جهانی و پیشرفت‌های علمی‌‌ و فنی در حوزه ارتباطات و رسانه‌ها و تسهیل و تشدید روابط و تعاملات بین ملت‌ها در زمینه‌های گوناگون، ظهور و بروز پیدا کرده است. این جریان به صورت فراگیر در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامع بشری را درگیر مسائل مشترک و فراگیر و چالش‌های گوناگون نموده و انسان‌ها را با دنیای دگرگون‌ شونده، سیال، گیج‌کننده، نفوذپذیر و غیرمتعین و ناآشنا و فاقد حد و مرز و غیرقابل کنترل، و پیچیده مواجه ساخته است. یکی از مهم‌ترین تأثیرات آن، تأثیر بر وضعیت فرهنگ‌ها و ادیان است. از این‌رو، جهانی‌شدن برای جوامع اسلامی‌‌ به عنوان یکی از دغدغه‌های مهم و چالش‌برانگیز به شمار می‌‌‌رود. این مسئله، که در عصر جهانی‌شدن، اسلام به منزله یک دین و فرهنگ جهانی، چه نوع مواجهه و رابطه‌ای می‌‌‌تواند با جهانی‌شدن کنونی داشته باشد.

 

انسان موجودی است تاثیر پذیر ومتغیر،موجودی است که هرگاه درشرایط جدید قرار گیرد بلافاصله خودرا با آن محیط وفق می دهد . با توجه به شرایط جهانی که درآن زندگی می کنیم وویژگیهای این جهان ، می بینیم محیطی است که همواره درحال تغییرات است ، پس اگر انسان قرار باشد ازتمام این تغییرات تاثیر پذ یرد هویت واقعی خود را ازدست می دهد. دراین مجموعه برآنیم تا یکی ازاین تغییرات کلی ، یعنی جهانی شدن را بررسی کنیم وتاثیر این پدیده را برفرهنگ ، هویت وادیان جویا شویم .

 

در سال‌های اخیر، درباره جهانی‌شدن و تأثیرات و پیامدهای آن، از سوی پژوهشگران تحلیل‌ها و مباحث گسترده‌ای مطرح شده است. هر یک از اندیشمندان و نظریه‌پردازان کوشیده است تا ابعاد گوناگون این پدیده نوظهور را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و تبیینی علمی‌‌ از این موضوع مهم ارائه دهد. برخی از اندیشمندان معاصر، همچون گیدنز، که از مدافعان سرسخت مدرنیته و از منتقدان پست مدرنیته به شمار می‌‌‌رود، در تحلیل گفتمانی خود، جهانی‌شدن را به عنوان «جهانی‌شدن مدرنیته» تفسیر نموده و جهانی‌شدن را ذاتی مدرنیته به شمار آورده است. ملک لوهان و برخی دیگر از نویسندگان، که در زمینه جهانی‌شدن نظر دارند، به دو چشم‌انداز جهانی‌شدن توجه کرده‌اند:

 

  1. فرایند جهانی‌شدن از منظر روابط بین‌الملل و ارتباطات.
  2. جهانی‌شدن از منظر نظریه نظام واحد جهانی.

 

آلوین تافلر (Alvin Toffler)نیز در کتاب موج سوم، جهانی را ترسیم کرده است که در آن ضرورت همراهی و سازگاری با فرایندهای ناشی از برخورد امواج تاریخ آشکار می‌‌‌شود.[2] آلدوس‌هاکسلی نیز در کتاب دنیای شگفت‌انگیز نو، فرایند جهانی‌شدن را به گونه‌ای ترسیم می‌‌‌کند که در آن انسان‌ها، در یک حکومت واحد جهانی، که با نظمی‌‌ آهنین همه چیز را تحت کنترل و نظارت دارد، محصور می‌‌‌شوند و خودآگاهی و جهان‌آگاهی آنها با این تصویر تخیل‌گونه از جهان پیوند می‌‌‌خورد و انسان و جهان اندیشه و فرهنگ او دچار استحاله می‌‌‌شوند. یکی دیگر از کسانی که در زمینه جهانی‌شدن تحقیقات گسترده‌ای انجام داده امانوئل والرشتاین، جامعه‌شناس آلمانی، است. وی معتقد است: «جهانی‌شدن فرایند شکل‌گیری شبکه‌هایی است که طی آن، اجتماعاتی که پیش از این در کره خاکی دور افتاده و منزوی بودند، در وابستگی متقابل و وحدت جهانی ادغام می‌‌‌شوند.» [3]وی با طرح نظریه «نظام جهانی» روابط بین‌المللی را به شکل نوعی همگرایی و یکپارچگی‌ میان ‌دولت‌ها ترسیم می‌‌‌کند. بر اساس تحلیل والرشتاین، وجود نظام جهانی به معنای پذیرش یک راهبرد مشترک و همگرایی از روی الزام و ضرورت‌است، نه ‌از باب تعامل و تفاهم مشترک. [4]

 

رابرتسون، از برجسته‌ترین اندیشمندان در حوزه جهانی‌شدن، نیز یکپارچه شدن جهان را ناشی از یک عامل ـ مثلاً، تمدن غرب یا امپریالیسم ـ نمی‌‌‌داند، بلکه وی عوامل اصلی تغییرات در جهان حاضر را مجموعه‌ای از عوامل می‌‌‌داند، نه یک عامل. از نظر او، عواملی همچون جامعه جهانی، بشریت، اندیشه ترقّی، علم و فناوری همه از عوامل جهانی‌شدن محسوب می‌‌‌شوند. [5] ایزابل مونال، که با گرایش‌های مارکسیستی به تحلیل تحوّلات جهانی می‌‌‌پردازد، می‌‌‌گوید: «واقعیت این است که جامعه‌ای واحد در مقیاس بشریت، به معنای ایجاد نابرابری در سطح جهان و سیطره یک حکومت بر همه جهان است.»  یکی دیگر از کسانی که با رویکردی متفاوت و چالش‌برانگیز به تحلیل جهانی‌شدن و جهانی‌سازی پرداخته، فرانسیس فوکویاما است. وی با طرح نظریه «پایان تاریخ»، پیروزی فرهنگ سرمایه‌داری غرب را پیش‌بینی نموده است. وی جهانی‌شدن را به معنای «گسترش فرهنگ غربی و سیطره تمدن آمریکا بر جهان» می‌‌‌داند و از آن به عنوان «پایان تاریخ» تعبیر می‌‌‌کند. اسکات لَش و جان یوری نیز بر مبنای گرایش‌های پست‌مدرنیستی، جهانی‌شدن را از شاخصه‌های بارز دوران پسامدرنیته تلقّی نموده‌اند. [6] پیش از ورود به بحث اصلی، لازم است به تبیین دقیق مفهوم «جهانی‌شدن»، «جهانی‌سازی»، و تفاوت‌های این مفاهیم کلیدی بپردازیم.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جهانی شدن چیست؟

 

جهانی شدن یکی ازمهمترین مسائلی است که امروزه ذهن بسیاری ازدانشمندان واندیشمندان سیاسی، اقتصادی وسایر علوم را به خود معطوف کرده است. ابعاد مختلفی که این پدیده نوظهور دارد باعث شده است که درک صحیحی ازاین موضوع مشکل ودشوار باشد ونتوان تعریف روشنی ازآن کرد. ازدیگر مشکلاتی که جهانی شدن بوجود آورده است، تاثیرات مختلفی است که برکشورها وجوامع بشری می گذارد. تاثیرات بسیاری در زمینه اقتصادی، سیاسی، فرهنگ وادیان وسایر زمینه های دیگر که ممکن است کوچک شمرده شوند اما تاثیرات عمیق وقابل توجهی را درپی خواهد داشت. حال سئوالاتی مطرح می شود که این پدیده یعنی جهانی شدن را چه عاملی بوجود می آورد، آیا عامل سازنده آن نظام سرمایه داری جهان است یا قدرتهای پیشرفته وصاحب نفوذ وآیا اینکه تمام کشورها ناگزیر ازپیوستن به چنین مجموعه ای هستند یا میتوانند ازآن بگریزند. [7]

 

البته درزمینه جهانی شدن نظریات ومقالات گسترده ای نوشته شده که عده ای درصدد تایید آن وبرخی درپی نفی آن بوده ونقاط ضعف آن را بیان کرده اند.

 

اینک با توجه به مطالب گفته شده بهتر است تعریفی اجمالی از آن ارائه دهیم اگر چه نمی توان تعریفی ارائه داد که قابل قبول همه باشد: جهانی شدن، فرایندی است که به موجب آن دولتها ی مختلف جهان به یکدیگر نزدیک ووابسته می شوند و برحوادث ووقایع درزمان کوتاه درمکانهای دور تاثیر می گذارند. این موج تازه به وسیله رسانه های پیشرفته همه مرزهای جغرافیایی وتاریخی ومذهبی وملی را می پیماید وزندگی فردی واجتماعی ملتهای جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.  [8]
اصولا جهانی شدن خود بخود و طبیعی به سوی محقق شدن پیش می رود واین اعمال قدرت کشورهای قوی است که پدیده جهانی شدن را ازروند طبیعی خود خارج کرده است.
درغیراینصورت حتی کشورهای ضعیف وعقب مانده نیز می توانند درروند نقش داشته باشد. چرا که زمانی که جهانی شدن بطور کامل تحقق یابد می توان بوسیله ابزار بسیار ساده، اطلاعات کافی ومورد نیاز خودرا به دست آورد.

 

اما همواره عواملی هستند که براین پدیده تاثیر گذارهستند وازاینکه تمامی کشورها بتوانند دراین روند سهیم باشند جلوگیری می کنند.

 

دراینجا به دو علت به این عوامل اشاره می کنیم:

 

الف) اولین عامل را می توان درعقب ماندگی کشورها ونابرابربودن امکانات وتوانمندیها دانست. ازآنجا که بیشتر امکانات اطلاع رسانی دراختیار کشورهای قدرتمند وسرمایه دار وجود دارد بنابراین دسترسی به تمامی کشورها به این ابزار محدود می شود پس طبیعی به نظر می رسد که فقط کشورهای سرمایه داری تاثیرات عمیق درپدیده جهانی شدن داشته باشند.

 

ب) مادی گرایی غرب درروند جهانی شدن: اصولا مسیری که اکنون درجهانی شدن طی می شود ومنتهی به نظام سرمایداری است. آمریکا ازکشورهایی است که ازاین مسیر حمایت می کند، زیرا اگر این روند اینگونه که هست طی شود، کشورهای مصرف کننده ووابسته را بوجود می آورد که بسیار به نفع آمریکا ونظام سرمایداری است. بنابراین با حذف کامل بلوک شرق زمینه برای ظهور وخود نمایی غرب به طور کامل فراهم آمده است. اگر غرب این روند را طی کند وکشورهای جهان سومی فکری برای توقف این روند ناصحیح نکند نتیجه ای جز عقب افتادگی، تهاجم فرهنگی وتحمیل سیاسی وبسیاری ازمشکلات نخواهد بود، چه آنکه هم اکنون آثار زیادی از این پدیده درجهان دیده می شود من جمله اشغال کشورها، تحریمهای اقتصادی، بالا وپایین رفتن قیمت نفت که تمام این موارد زیر نظر نظام سرمایه داری جهان قرار دارد.  [9]

 

جهانی شدن و هویت

 

سعی و کوشش برای ساختن هویتها وحفظ آنان دربرابر هجمه ها دردستورالعمل هرمکتبی قرار دارد. لذا سعی وکوشش خود را به کار می برند تا این معیار مهم انسانی را به نحو مطلوب حفظ وبازسازی نمایند.

 

درتعریفی که می توان ازهویت بیان کرد می توان گفت: هویت یک عنصر مبارزه درفرد است که فرد را دربرابر هجوم های د یگران تجهیز می نماید.

 

حال با توجه به مفهوم جهانی شدن باید ببینیم این پدیده چه تاثیری برهویت انسانی خواهد داشت وآیا این تاثیرات مثبت ویا منفی هستند ؟

 

دراین زمینه باید ازدو جهت درمورد مسئله هویت بحث شود یکی دربعد هویت ودیگری درمسئله ارتباط جهانی شدن با مسئله هویت.  [10]

 

هویت
همانطور که درتعریف گفتیم هویت یک عنصر مبارزه درافراد است. حال ببینیم عناصر تشکیل دهنده هویت چه چیزهایی هستند این عناصر را می توان به موارد زیر تقسیم کرد، این عناصر یا ذهنی یا دارای نمود عینی و خارجی هستند، یا عناصر ثابتی هستند مثل سرزمین، د ین یا اسطوره یا متغیرند مثل تمدن تکنولوژی، اخلاق، وقایع وحوادث تاریخ ساز و... یا این عناصر اکتسابی هستند چون فن وعلوم وهنر یا موروثی هستند مثل میراث های فرهنگی، مادی ومعنوی.

 

هویت می تواند بوسیله عوامل مختلف بوجود آید مثلا جنگها وحوادث ناگوار که دریک جامعه رخ می دهد، می تواند درسرنوشت جامعه ونسلهای آینده آن سرزمین دخیل باشد یا نه فرهنگهایی که ازتمدنها وجوامع دیگر به جامعه ای وارد می شوند می توانند هویت ساز باشند. عموما ملتهایی که دارای فرهنگ غالب هستند با استفاده ازقدرت وگاها با غلبه سیاسی وقدرت سعی درتحمیل فرهنگ خود دارند که این را تهاجم فرهنگی گویند. فرهنگهای مغلوب عموما جوامع ضعیفی هستند که از رشد لازم برخوردار نیستند.

 

به همین سبب با وارد شدن حداقل یک هویت بیگانه بلا فاصله مورد هجوم قرار می گیرند وبلافاصله هویت خویش را کنارگذاشته وبسراغ هویت بیگانه می روند. نمود عینی این مطلب درجامعه خودمان که بعنوان یک جامعه اسلامی است دیده می شود.  [11]

 

جهانی شدن و فرهنگ

 

گفتیم که جهانی شدن تاثیرات زیادی درتمامی عرصه های زندگی انسانها دارد ازجمله عرصه های سیاسی، اقتصادی. اما بیشترین تاثیری که جهانی شدن دارد درعرصه فرهنگی است. جهانی شدن تاثیرات زیاد وبسیار عمیقی درفرهنگ کشورها دارد.

 

همانطور که قبلا اشاره کردیم، کشورهای پیشرفته با استفاده ازرسانه های اطلاع جمعی مثل اینترنت وماهواره درمسیرجهانی شدن تاثیرات بسیار زیادی خواهند داشت وازآنجا که تمامی این رسانه ها درزمینه های فرهنگی فعال هستند بنابراین جهانی شدن تاثیرات بسیار عمیقی برفرهنگها وهویت های ملی خواهد داشت که دراین میان کشورهای غربی وسرمایه داری براحتی می توانند فرهنگ ابتذال وغیر اخلاقی را برکشورهای جهان سوم تحمیل کنند.[12]

 

بهتر است تعریفی ازفرهنگ بیان کنیم تا بیشترین میزان تاثیر جهانی شدن برفرهنگ را بدانیم: فرهنگ، کلیت پیوسته ای ازارزشها واعتقادات وآداب وسنت، احساسات وگرایشات وعناصر تشکیل دهند ه شخصیت واخلاق واعمال هر قوم وملتی است.

 

 

 

فرهنگ همچنین دارای خصوصیاتی ازقبیل هویت دهندگی، توسعه خواهی وخلاقیت وپویایی است.

 

ازجمله عوامل زیر ساختی که سبب تغییر فرهنگها می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-نوگرایی ونوآوری: هرجامعه ای طبیعتا دارای فرهنگهای قدیمی وکهنه است که ازسوی بسیاری ازنسلهای جوان آن جامعه پذیرفته نیست: لذا وقتی فرهنگی ازجامعه دیگر موارد می شود هرچقدر آن فرهنگ درجامعه خود قدیمی باشد بازهم با روی باز پذیرفته می شود. حال اگر فرهنگ، یک فرهنگ خود باخته باشد ومظهر تمدن غرب وابتذال باشد، باید دید چه تغییری درفرهنگ وهویت جامعه بوجود می آورد.

 

2-پذیرش اجتماعی: میزان مقبولیتی که یک فرهنگ وارداتی یا یک فرهنگ داخلی درمیان مرد م یک جامعه دارد، درکارکرد آن فرهنگ بسیار موثر است. وفتی دریک جامعه فرهنگهای خودی دربین مردم جا نیفتاده باشد ودسته سازی مناسبی درزمینه پذیرش فرهنگهای خودی دربین اقشارجامعه وبویژه جوانان انجام شده است، پذیرش فرهنگ بیگانه امری طبیعی خواهد بود.

 

3-طرد انتخابی.

 

4-تلفیق وانتخاب [13]

 

نظریه ای که اکنون درباب جهانی شدن وفرهنگ درجهان بخصوص دراروپا حاکم است این است که فرهنگی که درجهانی شدن فراگیر خواهد شد فرهنگ غرب واروپا خواهد بود که بر این اساس تمامی مردم جهان دارای یک فرهنگ، یک زبان، یک نوع سلیقه درمورد لباس وغذا خواهند بود. واین درست براساس رویه ای خواهد بود که اکنون آمریکا ومحافل صهیونیستی طی می کنند. [14]

 

جریانهایی که ازکشورهای مختلف صادر می شوند زمانی که بعنوان فرهنگ غالب قرار گیرند، فرهنگهای مغلوب را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهند وتمامی مراکز این کشورها اعم ازمراکز اقتصادی، نظامی وسیاسی وازهمه مهمتر مراکز فرهنگی آن کشورها تحت تاثیر شدید قرار می گیرند. مراکزی ازقبیل سینماها، مدارس، دانشگاها، مراکز اطلاعاتی و خبرگزاریها.
حتی درمقوله تغذیه یا پوشاک، رستورانها ی زنجیره ای مک دونالدی دربسیاری ازکشورها شیوه غذاخوری غرب را ترویج می کنند. مدهایی که توسط ماهواره تبلیغ می شود اعم ازنیتون، اسپرت و... ترویج می شود وبه تمام دنیا صادر می شود. درحوزه زبان وگویشها نیز همین گونه است. اکنون زبان انگلیسی بعنوان زبان رسمی درسراسر دنیا ترویج شده است، به گونه ای که حتی اگر شماره پشت پیراهن بازیکنان انگلیسی نباشد مورد توجه قرار نمی گیرند. به این ترویج وواحد ساختن فرهنگها یکسان سازی فرهنگ گویند.  [15]

 

دردنیای جهانی شدن یک تک جامعه ویک فرهنگ درسرتاسر سیاره زمین مستقر خواهد شد. فرهنگ یکسان می شود. جهانی شدن به معنای دیگر فرآیندی کاملا اروپایی است.
ازاین بابت است که اندیشمندان ازجهت جهانی شدن نگران هستند زیرا باعث تقویت قدرت کشورها می شود وتهاجم فرهنگی را بطور گسترده ای به دنبال دارد که این عمل باعث ازبین رفتن هویتهای ملی وسست شدن زمینه دینی درافراد خواهد شد.




[1] دکتر محمد رحیم عیوضی، پژوهشنامه درحوزه فلسفه دین وفرهنگ قبسات 4 سال 1378 ص164

[2] علی‌اصغر کاظمی، جهانی‌شدن فرهنگ و سیاست، 1379، ص 16/ ص 17.

[3] امانوئل والرشتاین، «سیاست و فرهنگ در نظام متحوّل جهانی»، مطالعات راهبردی 13، ص 270.

[4] کیت نش، جامعه‌شناسی سیاسی معاصر، 1380، ص 82.

[5] چنگیز پهلوان، فرهنگ‌شناسی و گفتارهایی در زمینه فرهنگ و تمدن، 1380، ص 423.

[6] کیت نش، جامعه‌شناسی معاصر، 1380، ص 7ـ13.

[7] عبدالرضا پویا، مقاله چالشهای فرهنگ ایرانی با جهانی شدن، نگاه حوزه 98-99، چاپ 1382 ص39 تا ص42

[8] جلیل مسعودی فر: مقاله حفظ فرهنگ ایرانی اصلاح درفرایند جهانی شدن، جهانی شدن ودین، قداستها وچالشها، محمد جواد صاحبی، 1382 ص317

[9] علی اکبر حصاری، به سوی حکومت جهانی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، چاپ 1382 ص72-73-74

[10] محمد حسین پژوهنده: مقاله جهانی شدن ومسئله هویت، نگاه حوزه 99-98 چاپ 1382 ص65

[11] دکتر محمد رحیم عیوضی، پژوهشنامه درحوزه فلسفه دین وفرهنگ، قبسات 4 سال 1378، ص165

[12] علی اکبرحصاری، به سوی حکومت جهانی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، چاپ 1382 ص78

[13] دکتر محمد رحیم عیوضی، پژوهشنامه درحوزه فلسفه دین وفرهنگ قبسات 4 سال 1378 ص164

[14] محمد جواد شجاعی شکوری، دین درعصر جهانی شدن، جهانی شدن ودین فرصتها وچالشها، سال 1382 ص 432

[15] محمد جواد شجاعی، دین درعصر جهانی شدن، جهانی شدن دین فرصتها وچالشها، 1382 ص434

 


کلمات کلیدی : تحقیق درباره جهانی شدن معنویت , تحقیق درباره معنویت , تحقیق درباره جهانی شدن معنویت , معنویت , مقاله درباره جهانی شدن معنویت , معنویت , معنویت ا
در این سایت هیچ فایلی برای فروش قرار نمی گیرد. برای پشتیبانی و خرید فایل به سایت اصلی فروشنده مراجعه بفرمائید:

لینک دریافت فایل از سایت اصلی



لینک منبع :لینک فایل تحقیق درباره جهانی شدن معنویت

لینک مستقیم مقاله کامل در مورد معنویت مهمترین نیاز بشر - xuni.ir li58.xuni.ir/.../لینک-مستقیم-مقاله-کامل-در-مورد-معنویت-مهمترین-نیاز-بشر-‏ - ذخیره شده جوینده گرامی در این پست شما فایل با عنوان مقاله کامل در مورد معنویت مهمترین نیاز ... حجت الاسلام دکتر محمد جواد اسکندرلو عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی نیز ... تحقیق در مورد جهانی شدن معنویت - 49 صفحه https://hdaneshjoo.com/.../تحقیق-در-مورد-جهانی-شدن-معنویت--49-صفحه‏ «جهانی‌شدن» فرایندی است که در پی برخی تحوّلات جهانی و پیشرفت‌های علمی‌‌ و فنی در حوزه ارتباطات و ... پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود. مقاله درباره جهانی شدن معنویت - همکاری در فروش فایل product548934.dockala.ir/‏ - ذخیره شده مقاله درباره جهانی شدن معنویت. فایل ورد : 45 صفحه : قابل ویرایش مقدمه «جهانی‌شدن» فرایندی است که در پی برخی تحوّلات جهانی و پیشرفت‌های علمی‌‌ و فنی در حوزه ... مقاله درباره جهانی شدن معنویت – restore farseasun.ir/restore/مقاله-درباره-جهانی-شدن-معنویت/‏ - ذخیره شده کاربر عزیز میتوانید مشخصات فایل مقاله درباره جهانی شدن معنویت را مشاهده و در صورت نیاز آن را دریافت نمایید. ... تحقیق در مورد رفتار سازمانی لینک دانلود… تحقیق در مورد جهانی شدن یا جهانی سازی – setup - seo-site مقاله seo-websites.ir/setup/تحقیق-در-مورد-جهانی-شدن-یا-جهانی-سازی/‏ - ذخیره شده تحقیق در مورد جهانی شدن یا جهانی سازی ,جهانی شدن یا جهانی سازی,دانلود تحقیق در .... مقاله درباره دین و معنویت لینک دانلود و خرید پایین توضیحات فرمت فایل word و… دانلود با لینک مستقیم فایل مبانی نظری و پیشینه تحقیق سلامت ... zgoldfile.ir/.../دانلود-با-لینک-مستقیم-فایل-مبانی-نظری-و-پیشینه-تحقیق-سلامت-معنویفصل-دوم-تحقیق‏ - ذخیره شده مبانی نظری و پیشینه تحقیق سلامت معنوی(فصل دوم تحقیق) ... بخشیدن بر فطری و جهان شمول بودن این سوالات، اهمیت معنویت و نیازهای معنوی را به ذهن متبادر می‌کند. رابطه‌‌‌ ابزارهای جهانی شدن و ‌هویت دینی - مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ... https://jisr.ut.ac.ir/article_36547.html‏ - ذخیره شده - مشابه پژوهش حاضر با هدف مطالعه و بررسی تأثیر ابزارهای جهانی شدن بر ‌هویت دینی انجام شده است. ... 1- بعد اعتقادی یا باوردینی که نوعی ادراک فردی برخاسته از معرفت دینی است که درباره حقانیت اصول دینی به فرد ..... از طرف‌دیگر بعد عاطفی که نشان دهنده احساس معنویت در اماکن مذهبی است در بین ...... تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,160 ... دانلود مقاله کامل درباره جهانی شدن 32 ص – dialog - mizban مقاله net.mizbang.ir/dialog/دانلود-مقاله-کامل-درباره-جهانی-شدن-32-ص/‏ - ذخیره شده جهانی,شدن,32,صمقدمه,دانلود مقاله کامل درباره جهانی شدن 32 ص ... تحقیق در مورد داربست لینک دانلود و خرید پایین توضیحات فرمت فایل word و قابل ویرایش و… ... رویه, قضاییجبران,خسارت,معنوی,در,رویه,قضایی کاربر عزیز میتوانید مشخصات فایل ... فرصت ها و چالش های جهانی شدن بر هویت نسل سوم انقلاب اسلامی و ... - SID.ir https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299133‏ - ذخیره شده دانلود رایگان متن کامل مقاله علمی پژوهشی فرصت ها و چالش های جهانی شدن بر هویت نسل سوم ... (مساله) در پژوهش های پیشین تحقیقی درخور دراین باره، انجام نشده است ( پیشینه) و این ... های دینی، معرفی الگوهای معنوی و اخلاقی، توجه جدی به فرهنگ رسانه، اتخاذ رویکرد مناسب، تبلیغ ارزش های دینی، هم خوانی واکنش ها با چالش ها. ... لینک های مفید. تصاویر برای لینک فایل تحقیق درباره جهانی شدن معنویت نقش مذهب، معنویت در جهانی شدن - مطالعات مدیریت (بهبود و تحول) jmsd.atu.ac.ir/article_4965.html‏ - ذخیره شده از این رو، مقاله حاضر به بررسی نقش مذهب و معنویت در جهانی شدن می پردازد. بدین منظور ابتدا جهانی شدن و تاریخچه آن مورد بحث قرار گرفته، سپس معنویت تعریف شده و ... فرهنگ و تمدن ایرانی و جهانی شدن؛ فرصت‌ها و چالش‌ها - مطالعات جامعه شناسی jss.iaut.ac.ir/article_521049.html‏ - ذخیره شده این مقاله پس از بیان دیدگاههای فرهنگی در مورد جهانی شدن، به بررسی جایگاه فرهنگ ... نوپا بودن مطالعات و نظریهپردازیهای انجام شده در باره جهانی شدن از یک سو و چند وجهی .... به فرهنگ و تمدن اسلامی و جهانی در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، مدیریتی و معنوی ..... مقالات چهاردهمین کنگره دین پژوهان کشور با عنوان جهانی شدن و دین؛ فرصتها و چالشها. بررسی تاثیر رسانه های جهانی بر هویت فرهنگی جوانان sspp.iranjournals.ir/article_2477.html‏ - ذخیره شده - مشابه واژههای کلیدی: فرهنگ، رسانه های جهانی ، اینتر نت ،ماهواره ، هویت فرهنگی جوانان ... مادی و چه معنوی) جای داد و آن را با توجه به فرایند جهانی شدن و فناوری ارتباطات و اطلاعات و تاثیر ... در دوران ریاست جمهوری کارتر است ، مطالب آن درباره نقشی است که ایالات متحده برای ... با وجود این ریشه های اصلی نظریه جهانی شدن نه از آثار جامعه شناسان ، بلکه از ... حفظ هویت ایرانی - اسلامی در فرایند جهانی شدن sspp.iranjournals.ir/article_916.html‏ - ذخیره شده - مشابه یکی از مسائل مهمی که در روند جهانی شدن می‌توان پیرامون آن بحث نمود، فرهنگ است و جدای از ... تمدنی که در آن دولت های ملی، دیگر تنها تصمیم گیرنده درباره سیاست جهانی نیستند. .... این اظهارات در جهت و در درون فرایند جهانی شدن و مبتنی بر پروژه جهانی سازی است. .... هستند نظیر علوموفنون، هنر و یا موروثی مثل میراث های فرهنگی مادی و معنوی؟ دانلود رایگان جدیدترین مقالات ترجمه شده فارسی با فرمت pdf - ترجمه فا https://tarjomefa.com/لیست-مقالات-انگلیسی-با-ترجمه-رایگان-برای-دانلود‏ - ذخیره شده فهرست مقالات انگلیسی ترجمه شده رایگان رشته های مدیریت حسابداری اقتصاد برق ... تفحص عمیق تر یا گردآوری مطالب بیشتر درباره اندازه گیری تلویحی در مدیریت رفتار .... از نمودارها در قراردادها: افزایش قابلیت درک ارتباطات (مکاتبات) کسب و کار جهانی ... برای مشتری و رضایت تامین کننده بر روی تبدیل شدن به مشتری مورد ترجیح ... پیشینه تحقیق ومبانی نظری توانمندسازی کارکنان – لمس - مقاله manano.ir/touch/پیشینه-تحقیق-ومبانی-نظری-توانمندسازی/‏ - ذخیره شده 27 سپتامبر 2018 ... لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : ووردنوع فایل : word (..doc) ( قابل .... دانلود تحقیق در مورد جهانی شدن 32 ص, شدن, ص, مورد رفتن به سایت اصلی ... (ص) 10دانلود مقاله نماز وارزش های معنوی 10 صمعنویمقالهمقاله نماز وارزش های ... انگاره های بین المللی شدن حقوق کیفری بازرگانی - mizban مقاله net.mizbang.ir/.../انگاره-های-بین-المللی-شدن-حقوق-کیفری-با/‏ - ذخیره شده 30 آوریل 2018 ... لینک دانلود و خرید پایین توضیحات فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد ... است تا نگاه تازه ای به مقوله جهانی شدن و آثار آن بر حقوق کیفری بازرگانی داشته باشد. ... تحقیق درباره انگیزه زایی و شورانگیزی در دانش آموزان ... مفهوم رهبری در جامعه در آثار رومی با تاکید بر مثنوی معنوی را مشاهده و در صورت نیاز… رقابت پذیری و آینده تحولات شهری igupa-cfut.ir/‏ صفحه اصلی; درباره همایش ... چاپ مقالات منتخب در نشریه علوم و فنون مرزی ... حمایت معنوی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران از همایش . ... آغاز به کار وب سایت . ... ایجاد تحولات شهرها از پدیده جهانی شدن سبب شده که اصلیترین رسالت مدیران آینده شهرها دستیابی و ایجاد رفاه برای شهروندان جامعه در تمامی ابعاد می باشد. پرداختن ... فایلهای مورد نیاز ... تحقیق درباره جهانی شدن معنویت – customer spichart.ir/customer/تحقیق-درباره-جهانی-شدن-معنویت/‏ - ذخیره شده کاربر عزیز میتوانید مشخصات فایل تحقیق درباره جهانی شدن معنویت را مشاهده و در ... تحقیق در مورد سیستم‌های الکتریکی در خودروی زانتیا لینک دانلود و خرید پایین ... مقاله جایگاه ایران در سازمان جهانی تجارت - سیویلیکا https://www.civilica.com/Paper-LAWSDEP01-LAWSDEP01_049=جایگاه-ایران-در-سازمان-جهانی-تجارت.html‏ - ذخیره شده حجم فایل: ۶۰۰.۴ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۷ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد) ... بر تجارت کالائی نظارت داشت با حقوق مالکیت فکری و معنوی را نیز در برمی گیرد. ... جهانی شدن ، سازمان تجارت جهانی WTO /تعهدات ، ایران ، محدودیت ، موانع قانونی ... این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد ... دانلود رایگان مقالات سال 2018 - آی اس آی دانلود ISIDL https://isidl.com/category/year/2018/‏ - ذخیره شده دانلود رایگان مقالات سال 2018 به زبان انگلیسی از منابع علمی و معتبر الزویر و IEEE و ... مقاله انگلیسی رایگان در مورد ارزیابی ریسک برای انتخاب تامین کننده جهانی – الزویر ۲۰۱۸ .... citizenship behavior ترجمه عنوان مقاله دورنمای تبادل اجتماعی درباره اینکه رهبری .... کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت آی اس آی دانلود محفوظ می باشد. فایل کامل پاورپوینت در مورد بررسی تطبیقی مالکیت معنوی در حقوق ... teh.eflink.ir/lks/39254/html‏ - ذخیره شده لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : پاورپوینتنوع فایل ... مورد بررسی تطبیقی مالکیت معنوی در حقوق ایران و (wtoسازمان تجارت جهانی (لینک دانلود و خرید ... تاثیر جهانی شدن بر توسعه کشور ها پاورپوینت در مورد تحقیق درباره بررسی و ... تحلیل اخلاق ‌زیست‌محیطی (بر اساس پارادایم معرفتی اسفار اربعه ... journals.sbmu.ac.ir/be/article/view/13853/10507‏ - ذخیره شده برای دان لود فایل پی دی اف بر روی لینک دانلود کلیک گنید. ... ذخیره و کار کردن با فایل های پی دی اف داشته باشید سایت های وایر سؤالات متداولی در باره پی دی اف دارد ... شناسایی فرصت‌ها و چالش‌های فرهنگی ورزش استان مازندران https://smms.basu.ac.ir/article_852.html‏ - ذخیره شده هدف از این پژوهش شناسایی چالش ها و فرصت های فرهنگی ورزش استان مازندران بود. ... کمرنگ شدن معنویت بین ورزشکاران از نظر مربیان با وزن نسبی 249/0، مدیران 289/0 ... جایگاه و کارویژه‌های سکولاریسم در غرب و جهان اسلام psq.kiau.ac.ir/article_523562.html‏ - ذخیره شده - مشابه ترکیه یکی از اولین کشورهای اسلامی بود که لائیک بودن و یا جدا بودن دین از سیاست را با ... در مطالعات و بررسی های انجام شده برای پیشینه تحقیق دریافت گردید که در مورد ... نشین سکولاریسم به معنای عالم دنیوی در مقابل عالم روحانی و معنوی متداول گشت. ..... جامعه سنتی در تجزیه امپراطوری های استعماری اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم و ... حقوق بشر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/حقوق_بشر‏ - ذخیره شده - مشابه ویژگی‌های حقوق بشر : مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر اسناد بین‌المللی این حقوق .... در حالیکه حقوق مدنی و سیاسی حقوقی هستند که فرد به صرف انسان بودن از آن .... شد حقوق افراد در ارتباط با یکدیگر و در ارتباط با اجتماعات مانند حقوق معنوی، حقوق ... قسمتی از اعلامیه جهانی حقوق بشر تحقیقی بود که توسط کمیته‌ای از کارشناسان ... شکل گیری نخستین بنیان های جهانی شدن در عصر ... - پژوهش های تاریخی jhr.ui.ac.ir/article_16657.html‏ - ذخیره شده هدف از این پژوهش این است که نشان داده شود چگونه ظهور اندیشه های دینی زردشت، معانی جدیدی ... مفهوم جهانی شدن، یکی از مهم‌ترین موضوع‌هایی است که امروزه ملت‌های مختلف و به‌ویژه ملل ..... البته، این بار نه با اقتدار معنوی کوروش؛ بلکه با قدرت اراده داریوش بود که پهنه .... مسلماً این گونه گزارش‌ها دربارة ملل مختلف امپراتوری، به خط و زبان کاتبان ... مقاله درباره جهانی شدن معنویت - نگارستان - فایل سل negarestan.sellfile.ir/prod-1348262-مقاله+درباره+جهانی+شدن+معنویت.html‏ - ذخیره شده مقاله درباره جهانی شدن معنویت. ... یکی دیگر از کسانی که در زمینه جهانی‌شدن تحقیقات گسترده‌ای انجام داده امانوئل والرشتاین، ... نمایش لینک دانلود پس از پرداخت هزینه. هوش معنوی-مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی - پارس ... https://parsproje.com/...پایان-نامه.../6783-psr56-هوش-معنوی-مبانی-و-چارچوب-نظری،-پیشینه-تحقیق-داخلی-و-خارجی.html‏ - ذخیره شده دانلود فایل وورد مبانی و چارچوب نظری، پیشینه تحقیق داخلی و خارجی در مورد هوش معنوی. ... همین امر باعث شده است که سازمان بهداشت جهانی نیز در تعریف ابعاد وجودی انسان ... معنویت به معنای نقش زندگی یا روشی برای بودن و تجربه کردن است که با آگاهی ... در میانه ی سال ۱۹۹۰، گلمن به پژوهش درباره ی هوش هیجانی، و بهره ی هیجانی پرداخت و ... بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران - khamenei.ir farsi.khamenei.ir/message-content?id=41673‏ - ذخیره شده 11 فوریه 2019 ... [اگر می‌خواهید این بیانیه را چاپ و توزیع کنید، فایل PDF را از اینجا دریافت کنید] ... شعارهای جهانی، فطری، درخشان و همیشه‌زنده‌ی انقلاب اسلامی ..... ایران با دارا بودن یک درصد جمعیّت جهان، دارای ۷ درصد ذخایر معدنی جهان است: منابع ... این سرفصل‌ها عبارتند از: علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، ...